Kalp Hastalıklarına Karşı Beslenme Takviyeleri
Ateroskleroz ve kalp hastalığının gelişmesi yıllar aldığından günlük bir beslenme takviyesi düzeni kalp hastalığını önlemek açısından etkili olabilir. Ne kadar takviyenin gerekeceği kişiden kişiye, vücut ağırlığına ve emilim düzeylerine göre değişir ve en iyisi beslenme konusunda uzman bir doktorla veya natüropatik doktorla görüşerek takviyelerle ilgili düzeninize bundan sonra şekil vermektir.
Linus Pauling Bilim ve Tıp Enstitüsü eski başkanı Dr. Matthias Rath, besin takviyelerini kalp hastalığını hem önlemede hem de geri döndürmede etkili olarak kullanan öncü isimlerden biri. “Amerika’da ölümlerin bir numaralı nedeninin esansiyel gıda maddelerinin alımıyla önlenebileceğine gerçekten inanıyorum” demektedir. Dr. Rath’ın beslenme protokolüyle elde ettiği çok sayıdaki başarılı sonuçlardan biri 50 yaşlarındaki bir adamla ilgiliydi. Hasta, doktora ani kalp yetmezliği sonrasında gelmişti. Bu durum ciddi bir kalp kası yetmezliği sonucunda pompalama fonksiyonunun azalması ve kalbin odacıklarının genişlemesi şeklinde gelişir. Hasta artık tam zamanlı çalışamıyordu ve fiziksel aktivitelerinin çoğundan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Bazen tuttuğu bir şeyi düşürmemek için iki eliyle tutmak zorunda kalıyor ve merdiven çıkamıyordu. Dr. Rath onu kalp sağlığı için bir beslenme takviyesi programına aldı. “Kısa bir süre sonra profesyonel sorumluluklarını düzenli olarak yerine getirebilmekteydi ve günlük olarak bisiklet sürebiliyordu” demektedir. Takviye programında iki ay sonrasında kardiyoloğu kalbindeki genişlemenin azaldığını söyledi. Bir ay sonra deniz aşırı bir iş seyahatine çıktı ve fiziksel engelleri artık işini etkilemiyordu.
Şu besin maddeleri Dr. Rath’in ve diğer alternatif tıp doktorlarının kullandığı takviyeler arasındadır: Beta karoten, niyasin, B6 vitamini, B12 vitamini, folik asit, E vitamini, C vitamini, Koenzim Q10, proantosiyanidin (PCA), selenyum, magnezyum, kalsiyum, krom, potasyum, amino asitler.
Comments ( 0 )