Estetik Diş Hekimi Dt. Zeynep Kalyoncu, başarılı bir selfie için dişlerdeki estetik görüntünün önemli olduğunu söyledi…
Sosyal medyanın vazgeçilmezimize dönüştüğü son yıllarda yaygınlaşan ve yeni bir terim olarak hayatımıza katılan “selfie” yani “özçekim”, giderek herkesi etkisi altına alıyor. Bu durum aslında sosyal medya lisanı diye birşey olduğunu ve sosyal medya sayesinde insanlar arasında dijital bir algı oluştuğunu gösteriyor.
Kişinin kendisini çekerek sosyal medyaya yüklemesi anlamına gelen “selfie”, Oscar ödül töreniyle favori haline gelerek; gezilen mekanların ve tatil fotoğraflarının etkisini geride bıraktı. Tabi bütün bunlar da kişilerin kendi görseline özen göstermesini gerektirmiştir. Saç, makyaj, kıyafet bir yana aslında iyi bir selfie’de en çok göze çarpan noktanın kişinin gülüşü olduğunu hiç farkettiniz mi?
Selfie trendi çıktığından bu yana kendi fotoğraflarını farklı açılardan çeken bireyler, yüzlerinde onları rahatsız eden noktaların daha çok farkında oldular ve bu noktaların da en önemlisi dişler ve gülüştü. Kim selfie çektiğinde bembeyaz ve bakımlı dişlerle gülüşünü vurgulamak istemez ki? Dijital algının baskın bir şekilde yayılımı aslında diş hekimliğinde de estetik algının artmasını sağladı. Tabi ki güzel bir gülüş için öncelikle sağlıklı, eksiksiz ve düzgün sıralanmış dişlere sahip olunması gerekir. Eksik dişler varsa boşluklar restore edilmelidir.
Dişlerin çapraşık olduğu durumlarda diş telleri ya da görünmeyen şeffaf plaklar (Invisalign) devreye girmektedir. Diş çürükleri varsa uygun renkte dolgu maddeleriyle ve dişin orijinal formu bozulmadan tedavi edilebilmektedir. Güzel bir gülüş için ayrıca estetik dolgularla ya da porselen materyallerin yardımıyla gülüş tasarımı yapılabilmektedir. Dişler sağlıklı ve şeklinden şikayetçi olmadığımız durumlarda ise diş beyazlatma bembeyaz dişlerin sırrı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bembeyaz dişler ve diş estetiği her ne kadar önemliyse de bütün bunların yanında dişeti sağlığı da gözardı edilmemelidir. Sağlıklı dişetleri sağlıklı ve güzel bir gülüşü destekler. Ayrıca beyaz ve sağlıklı dişler için günlük diş bakım ritüelleri uygulanmalıdır. Dişler günde 2 kez fırçalanmalı ve bunu destekleyici olarak diş ipi kullanılmalıdır. Her 6 ayda bir rutin diş hekimi kontrolleri yapılmalıdır.
Diş Taşını Yok Eden Karışım
Comments ( 0 )